Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Leopardul
Animale Leopardul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Leopardul este un foarte bun echilibrist. Aceasta felina robusta si solitara petrece intr-adevar o mare parte din timp in arbori, supraveghindu-si teritoriul care se poate intinde pe mai mult de 100 km2. Cand se lasa noaptea, el isi paraseste adapostul si pleaca la vanatoare.

Leopardul, frumoasa felina, traieste de regula in padurile de conifere de la altitudine din din muntii Altai si Himalaya.
Culoarea blanii: argintie cu pate maro inchis.

Prada sa preferata o constituie gazelele si babuinii. Are putini dusmani; doar leii, hienele si babuinii mari indraznesc sa-l atace... si omul, care il vaneaza pentru blana sa ca leopardul si pantera nu sunt decat unul si acelasi animal?

Leoprazii sunt singuratici, vaneaza capre si oi salbatice, cerbi. Au fost intalniti si la altitudini de 6000 de metri in timpul verii.
Labele sale acoperite cu blana ii ajuta in zonele inzapezite. Leopardul este o specie in pericol de disparitie.

Unii leoparzi sunt, ca Bagheera din „Cartea junglei", altii sunt aproape albi, ca leopardul zapezilor.

Atunci cand femela este gata de imperechere, ea secreta o urina speciala care atrage masculii. Aceasta declanseaza un turnir intre masculi, din care nu iese decat un singur invingator.

Patru luni mai tarziu femela aduce pe lume intre 1 si 6 pui. Ei isi parasesc mama la varsta de aproape 2 ani, pentru a incepe sa traiasca singuri.

Leopardul alte poze si imagini
Lumea animalelor Leopardul Poze cu Leopardul Imagini cu Leopardul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact