Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Lenesul
Animale Lenesul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Lenesul isi merita numele cu prisosinta. Petrece cel putin 18 ore pe zi ca sa doarma si cand se trezeste viata sa se deruleaza cu incetinitorul!

Se deplaseaza foarte incet in arbori, vBs! atarnand la capatul bratelor sale lungi, care, in functie de specie, sunt terminate cu 2 sau 3 gheare lungi si incovoiate. El nu coboara decat rar din copacul sau.

Lenesul este atat de bine adaptat la viata in pozitie suspendata, incat perii ii cresc in contrasens (dinspre abdomen catre spate)!

Blana lenesului are o ciudata culoare verzuie, care il camufleaza foarte eficient. Aceasta culoare se datoreaza unor alge microscopice care se dezvolta in blana sa!

Lenesul este mai ales fitofag (aceasta insemnand ca mananca frunze), dar se hraneste si cu lastari, fructe si flori.

Vederea si auzul lui nefiind prea bune, el isi gaseste hrana mai ales cu ajutorul mirosului si al pipaitului. Lenesii se imperecheaza in arbori. Femela da nastere unui singur pui, dupa o gestatie de aproape 6 luni.
Lenesul alte poze si imagini
Poze Lenesul Imagini colorate Lenesul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact