Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Egreta de mare
Animale Egreta de mare modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Egreta de mare face parte din aceeasi familie cu starcul.

Ca si acesta, ea are un gat lung in forma de S, un cioc lung, ochi de culoare galbena si picioare lungi. Femela si masculul seamana atat de mult incat este aproape imposibil sa-i deosebesti intre ei. In perioada de imperechere, pe capul si pe spatele egretei cresc pene frumoase, lungi si fine.

La inceputul secolului al 20-lea, aceste pene deosebite (care erau denumite „egrete") constituiau o podoaba foarte moderna pentru palariile doamnelor!

Acum, egreta este protejata prin lege. Egreta cuibareste pe o platforma facuta din crengi, construita intr-un copac sau direct pe sol.

Femela depune intre 3 si 5 oua de culoare albastra-galbuie. Dupa circa 25 de zile de incubatie, puii ies din oua; cei doi parinti se ocupa de ei si le aduc hrana (pesti, broaste si mici reptile).

Cand este adulta, egreta mananca si soparle, insecte si chiar iepuri!
Egreta de mare alte poze si imagini
Poze cu Egreta de mare

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact