Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Delfinul
Animale Delfinul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Inteligenta delfinului este comparata adesea cu cea a cimpanzeului!

El emite sunete (fluieraturi sau pocnituri) aproape in permanenta pentru a comunica astfel cu semenii sai si pentru a face „ecolocatie".

Atunci cand aceste sunete intalnesc un obstacol, ele ricoseaza si produc un ecou care ii permite delfinului sa se orienteze, sa evite obstacolele, dar si sa-si repereze prada (calmari, crevete, pesti).

Principalul sau inamic este ruda sa apropiata, orca. Delfinul poate ramane sub apa timp de 3-4 minute.

Atunci cand doarme, el pluteste la 50 cm adancime si urca la suprafata la fiecare 30 de secunde pentru a respira, fara ca macar sa se trezeasca.

Este un animal sociabil, care traieste in carduri de mai multe zeci sau sute de indivizi si fara conducator. Nu este neobisnuit sa vezi un delfin venind in ajutorul altui delfin ranit sau bolnav sau chiar in ajutorul unui om.
Delfinul alte poze si imagini
Poze Delfinul Imagini colorate Delfinul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact