Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Curcanul
Animale Curcanul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Curcanul este o pasare masiva a carei greutate atinge uneori 20 kg! El poate zbura, dar numai pe distante scurte.

Se hraneste in special cu graunte, ghinde si fructe, dar nu-i displac nici lacustele si paianjenii. in sezonul de imperechere masculii se infrunta.

Atunci cand gusa unui mascul (adica pliul mare, dublu, de sub cioc si gat, pe care-l poti vedea in fotografiile de deasupra si de dedesubt) se inroseste intens si cand crestetul capului i se coloreaza in albastru, inseamna ca este gata sa se bata cu altii.

Cel care iese invingator din confruntare „face roata" ca paunul, alearga, se agita si „galgaie" pana cand aleasa cedeaza avansurilor sale, sau mai degraba... alesele, caci masculul isi formeaza un harem din mai multe femele. Curca depune intre 8 si-l5 oua intr-un cuib pe care-l face pe pamant; ea le cloceste timp de 28 de zile.

Curcanul si curca sunt foarte apreciati pentru fulgii lor (se fac din ei saltele si podoabe) si, mai ales, pentru calitatea carnii ... ce ii face sa figureze adesea in meniul pentru masa de Craciun.


Curcanul alte poze si imagini
Poze cu Curcanul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact