Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Culicul
Animale Culicul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ca si nagatul, cocorul sau barza, culicul este o pasare picioroanga migratoare. Marimea sa este ! de circa 50 cm si se recunoaste destul de usor dupa ciocul sau lung, subtire si arcuit, care-i este caracteristic.

Culicul traieste in campiile mlastinoase si in turbarii.

Acolo, direct pe pamant, isi face cuibul intr-o scobitura pe care o captuseste cu ramurele. Cei doi parinti clocesc ouale. Puii sunt capabili sa se hraneasca singuri foarte repede dupa ce ies din oua.

La inceputul verii, dupa ce ies puii, culicul poate fi vazut uneori catarat pe balotii de fan sau pe parii care delimiteaza lanurile.

Se hraneste cu insecte, larve, moluste, viermi pe care-i gaseste in pamantul moale cu ajutorul ciocului sau lung; mananca de asemenea din cand in cand muguri si bace. Strigatul lui, un fel de „curlii, curlii, curliculi curii", i-a adus de altfel si numele.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact