Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Creveta
Animale Creveta modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cu siguranta ca ai pescuit pana acum aceste mici crustacee, cu ajutorul unui minciog. In functie de specie, crevetele au lungimi intre cativa milimetri si 20 cm.

Ele sunt rude ale crabului si ale homarului, dar, spre deosebire de acestia, nu au clesti mari. Pot fi transparente sau colorate.

Culorile lor se inscriu de la gri la rosu viu, trecand prin albastru sau galben. Oricum ar fi, o data prajite, crevetele sunt toate roz!

Atunci cand desfaci o creveta ti se intampla sa gasesti mici sfere rosii prinse de abdomenul ei: acestea sunt ouale (mai multe de-l.500). Dupa ecloziune, din ele ies larve. La capatul catorva saptamani, aceste larve se transforma in adulti.

Creveta se hraneste mai ales cu resturi si cadavre de animale.

Ea mananca si viermi, mici crustacee si plante. Dar si ea este o prada pentru numerosi pesti si pentru mamiferele marine. De fapt, krill-ul pe care il consuma balenele este format de o specie de creveta mica!


Creveta alte poze si imagini
Poze cu Creveta

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact