Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cormoranul
Animale Cormoranul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Exista in lume 37 de specii de cormorani. Ca majoritatea pasarilor acvatice, cormoranul este mai degraba neindemanatic pe uscat. El se hraneste cu pesti (se spune ca este „piscivor").

Este un excelent pescar. De altfel, in Asia oamenii il folosesc ca „undita de pescuit". I se leaga o coarda de gat si este lasat sa mearga sa caute pestele sub apa.

Coarda este stransa atat cat sa-impiedice sa inghita pestele prins! in libertate cormoranul pescuieste adesea in grup, ceea ce este mult mai convenabil pentru a dirija bancurile de pesti.

El se poate scufunda pana la 35 m adancime si isi foloseste aripile si picioarele sale palmate ca sa se propulseze!

Dupa pescuit, el revine pe sol si isi usuca aripile la soare in faimoasa sa pozitie: cu corpul drept si aripile larg desfacute. In timpul perioadei de reproducere, el cuibareste in colonii mari pe faleze. Isi construieste cuibul pe sol si femela depune in cuib 3 sau 4 oua.
Cormoranul alte poze si imagini
Poze cu Cormoranul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact