Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Corbul de mare alb
Animale Corbul de mare alb modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Corbul de mare alb este o pasare mare cu ochii subliniati cu gri. In zbor, el este rapid, dar la sol este mai degraba stangaci. Cuibareste in colonii mari pe tarmuri.

Poate fi observat mai ales pe cornise si pe faleze unde se afla la adapost de pradatori ca vulpea. Cuibul sau este facut din iarba de mare, puf si pamant. Femela depune aici un singur ou alburiu pe care-l cloceste 44 de zile. Cei doi parinti hranesc puiul circa 3 luni.

Penele incep sa inlocuiasca puful catre varsta de 6 saptamani: ele sunt la inceput cafenii, apoi, treptat, se deschid la culoare. Corbul de mare se hraneste cu pesti ca heringul sau macroul.

Tehnica sa de pescuit este spectaculoasa. El planeaza deasupra apei.

Cum vede o prada, coboara „in picaj" cu aripile pe jumatate stranse - uneori de la mai mult de 40 m inaltime! Trece de prada sub apa, apoi folosindu-se de labele sale palmate urca la suprafata, insfacandu-si in treacat prada. 0 mananca de indata ce ajunge la suprafata apei.

Corbul de mare alb alte poze si imagini
Poze cu Corbul de mare alb

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact