Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Condorul
Animale Condorul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Condorul este o pasare rapitoare care este prezenta pe tot continentul american. Aripile condorului din Anzi depasesc anvergura de 3 m! Este, de altfel, cea mai mare pasare zburatoare din lume.

Planeaza pana la 5.000 m altitudine; zborul sau este maiestuos. Ca si ruda sa, vulturul, el este un consumator de starvuri cu un aspect putin „atragator".

Vederea sa patrunzatoare ii permite sa descopere cadavrele de animale de la distante foarte mari.

Atunci cand aterizeaza, o face la fel ca un avion: coboara intai picioarele, franeaza cu aripile in ultimul moment, ridica putin coada si, in sfarsit, atinge solul foarte lin! Pentru a-l observa, trebuie sa urci foarte sus in munti.

El este vanat de crescatorii de animale care incearca sa le protejeze, si astfel a devenit foarte rar. Populatia de condori din California nu numara de altfel mai mult de 60 de indivizi inregistrati!

Un cuplu de condori este unit pe viata si se inmulteste intr-un ritm foarte lent!

Femela nu face decat un singur ou o data la 2 ani. Tanarul condor isi paraseste parintii la varsta de-l an; el nu ajunge la maturitate decat catre 6 sau 7 ani, dar poate trai 65 de ani!


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact