Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Carasul auriu
Animale Carasul auriu modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Carasul auriu este un peste ciprinid (familie de pesti de apa dulce, din care face parte si crapul), originar din China. Exista multe varietati de caras auriu, atat din punctul de vedere al culorilor (galben, portocaliu, rosu, patat), cat si al formelor.

Unii pesti au inotatoare care seamana cu niste voaluri, altii au pe cap un fel de capison rosu (ca pestii din fotografia de jos) sau au un fel de cocoase pe tot corpul. Carasul auriu este omnivor; aceasta inseamna ca regimul sau alimentar cuprinde atat vegetale, cat si mici animale (viermi, insecte, pestisori).

Din aceasta cauza, daca vrei sa-ti sporesti sansele de a observa iesirea pestisorilor din icre, trebuie sa le pui intr-un vas separat, pentru a evita ca adultii sa-i manance! Carasii aurii sunt pasnici si se pot asocia usor cu alti pesti sau cu melci acvatici pentru a inveseli acvariul.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact