Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Broasca raioasa
Animale Broasca raioasa modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Broasca raioasa este un batracian. Pielea sa este adesea rugoasa si are negi in spatele ochilor si pe alte parti ale corpului. Acesti negi indica locurile unde se gasesc glandele sale cu otrava.

Dar nu te ingrijora, o poti lua in maini fara frica; veninul broastei raioase nu este toxic pentru om decat in cazul catorva specii tropicale.

Spre deosebire de celelalte broaste, broasca raioasa traieste destul de des departe de sursele de apa. Dar reproducerea ei are loc intotdeauna in apa si deci trebuie sa realizeze adesea o veritabila migratie (cateodata de mai multi kilometri!) pentru a se reproduce.

Masculul cheama femela printr-un oracait sonor; atunci cand ea vine, el se plaseaza pe spatele ei. Dupa un timp, ea depune intre 5.000 si 20.000 de oua, pe care masculul le fecundeaza in apa.

Aceste oua sunt prinse unul de altul printr-un fel de gelatina si formeaza un cordon care poate atinge o lungime de 4 m. 0 luna mai tarziu din oua ies mormoloci. In 3 sau 4 luni, ei se transforma in mici broaste raioase si ies pe uscat.

Ca si celelalte broaste, broasca raioasa are o limba lunga ce se desfasoara atunci cand ea vrea sa prinda o insecta care se misca (broasca nu vede decat ceea ce este in miscare); mananca si viermi si limacsi.


Broasca raioasa alte poze si imagini
Poze Broasca raioasa Imagini colorate Broasca raioasa

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact