Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >ULCICUTA CASUTA de Luiza Vladescu
g9j469gd22bjg

Intr-o zi cand afara se starnise un vant puternic o broscuta "Hop-Hop" se salta intr-o ulcica aruncata langa un maracine.
- Oac-oac! ce grozava casuta o sa-mi fac din ulcica asta ciobita, spuse ea. Si se puse pe treaba cantand:

"Oac, oac, oac, Draga broscuta, Nu e vreme de pierdut Ai de acuma o casuta Si perdele de cusut. Si podelele sunt luna . Frec de zor si limpezesc. Gospodina cand e buna Toate-n casa stralucesc..."
In scurta vreme de ulcica pe care ghimpii maracinului de pe camp o strangeau bine, ca nu cumva vantul sa o rostogoleasca mai departe, se apropie o vrabiuta: - Cirip-cirip, draga broscuta, ia-ma si pe mine in casuta, ca mi-e frig!

- Vino, i-a raspuns broscuta cu prietenie. Lasa-ti in prag papuceii, ca am asternut scoarte colorate pe podele. Iti place casuta noastra?


- Cirip-cirip, de cand sunt n-am mai vazut o casuta asa de frumoasa. Indata am sa-i fac si o usita, ca-s priceputa.
Pe-nserat s-a abatut pe acolo si un arici:


- Ma primiti si pe mine?


- Cu bucurie, i-au strigat deodata amandoua.
Ariciul intra aducand in spinare si un saculet cu mere, castane si alte bunatati. Fericit ca a fost primit, incepu sa zideasca o sobita cu cuptor si horn.
Broscuta incepu sa framante aluatul pentru placintele cu mere, vrabiuta a adunat vreascuri sa-ncinga cuptorul, castanele trozneau pe foc si-n casuta drag si voie buna!
Afara vantul suiera inversunat, iar din hornul casutei urca vesel un fuioras de fum albastrui.
Prima data in viata lui, batranul maracine era fericit ca poate fi de folos cuiva.
Dar vantul se-nvartosa din toate puterile si... reusi sa smulga casuta din ramurile maracinului. Casuta se dadu de-a rostogolul catre apa santului. Atunci maracinele chema in ajutor toti maracinii campului sa se napusteasca asupra vantului sfasiindu-i hainele si zgariindu-l. Vantul incoltit si stavilit din drumu-i vartejit, intelese pricina apararii maracinelui batran. Ulcica adapostea inlauntrul ei prietenia si bucuria celor trei locuitori ai sai: broscuta, vrabiuta si ariciul.
Domolit si intelept, vantul a inturnat casuta in adapostul tufisului de maracine.
Curand, voia buna rasuna din nou in casuta.
Si atunci, de bucurie, in prag de iarna, a-nflorit ca niciodata maracinele.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact