Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >POVESTE DE IARNA de Mircea SINTIMBREANUz8b241zh38ecn

Cind se trezi din somn, fetita auzi un vaier prelung. Goniti din urma de un bici suierator, pe acoperis alergau parca toti elefantii circului cautindu-si inebuniti scaparea, undeva, in podul casei. Fetita se repezi la fereastra dar nu vazu nimic afara. Iarna isi lipise de geam fata ei de gheata. «Aha, e viscol, gindi ea. Isi face Baba-larna de cap».

In aceiasi clipa vintul zgiltii cercevelele si zvirli inciudat spre fetita o trimba de zapada.

-  Baba, zici? Ei bine, lasa c-o sa-si arate baba pute­rea ei. cand o sa iesi din casa o sa te iau pe sus ca pe un fulg sau o sa te ingrop intr-unul din troienele mele.

-  Pifia atunci o sa se faca poteci. Uite oamenii au ie­sit cu lopetile.                                               .
Iarna facu un salt peste casa si porni in virtejuri iuti ru-megind un alt plan. «Cu nametii n-am putut-o opri in casa dar am sa vir peste ea gerul. Gasesc eu o crapatura, o borta ceva si o sa inghet totul bocna, n-am sa mai plec de acolo».
Izbutise tocmai sa strecoare un firicel de ger pe sub usa cand o vazu pe fetita urcind din pivnita cu bratul plin de lemne.

-  Aha, suiera iarna catre ger, vrea sa ne alunge cu caldura sobei. Nu-i nimic, tot o pedepsim noi. A uitat muscatele intre geamuri. Daca ne punem pe treaba intr-un ceas le degeram pe toate. pana la ele nu razbate caldura.
Vintul si gerul ocolira de citeva ori casa luindu-si parca avint dar cand sa se napusteasca asupra ferestrei rama­sera incremeniti. Fetita luase muscatele din fereastra le asezase pe o etajera, departe de frig.

-  Nu, Baba-larna, n-ai sa intri aici. Si nici imprejurul casei n-am sa te las multa vreme. Si nici pe trotuar caci o sa presar cenusa.

-  Asa? Atunci o sa vin si miine si poimiine, mereu! Lupta noastra nu s-a sfirsit, urla amenintatoare iarna. O sa vedem noi care pe care, mai zise si luind gerul de mina si citeva brate de fulgi se indeparta. Dar nu prea departe. Venea in fiecare zi, dadea tircoale casei ba uneori chiar incerca sa se strecoare inauntru. Fetita insa veghea... pana intr-o buna zi cand, de la geam, zari in curtea casei doar citeva petece de zapada. Pamintul scotea aburi iar stresi­nile picurau voioase.

-  S-a dus Baba-larna, zimbi fetita, apoi aduse musca­tele pe pervaz. O pala de vint rece se napusti asuprajor dar nu ie ajunse cacr se prabusi intr:o baltoaca trag ind dupa sine si gerul. Si astfei, ultimul vint al iernii ramase acolo sub ultima pojghita de gheata.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact