Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Acvila regala


Animale Acvila regala modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acvila regala este o splendida si maiestuoasa rapitoare, avand o anvergura a aripilor care v poate trece de 2 m. Traieste in cuplu si cuibareste pe peretii falezelor sau, mai rar, in varful unui copac.

Cuibul sau este facut din crengi si este asternut cu iarba; are cateodata aproape 2 m in diametru. Aici femela depune si cloceste ouale, care sunt in general intre 1si 4 in timp ce mama pazeste puii, tatal vaneaza pentru a le aduce hrana.

Pentru a-si gasi prada (iepuri, marmote, soparle si uneori chiar si capre negre tinere, vulpi sau miei), el zboara deasupra teritoriului sau care poate acoperi 300 km2.

De indata ce-si repereaza prada gratie vederii sale foarte patrunzatoare, acvila plonjeaza asupra ei cu o viteza vertiginoasa (mai mult de-l50 km/h), o inhata in gheare si o duce in zbor.

Mult timp, acvilele regale au fost invinuite ca rapesc copii. Evident, acest lucru nu este real, dar cu toate acestea s-a ajuns la prigonirea lor in Europa. Astazi, specia este protejata.


Acvila regala alte poze si imagini
Poze cu Acvila regala

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact